• RO
  • |
  • EN
  • |
  • DE
0749 92 92 92

Contraindicaţii

Contraindicații absolute

Nu se poate executa stimulare electrică sub nici o formă în cazul existenței oricăreia dintre contraindicațiile absolute, specificate în cele ce urmează:

Arterioscleroză avansată, tulburări de circulație arterială
Din cauza tensionării mari a mușchilor nu se recomandă antrenamentul EMS în caz de arterioscleroză arterială. Deoarece obturările acute cauzate de tromboză pot conduce la gută, probleme coronariene (CHD) sau la obturare arterială periferială. Din această cauză se va împiedica cu orice preț obturarea arterelor.
Sângerări, hemofilie
Boala ereditară, hemofilia, este caracterizată printr-o tulburare de coagulare a sângelui, cu o aprovizionare crescută de sânge. Deoarece chiar și spargerea unui vas sanguin mic poate să conducă la periclitarea vieții, în cazul existenței unei astfel de boli aplicarea antrenamentului EMS în cazul persoanei vizate nu va fi recomandată.
Diabetes mellitus (diabet)
În caz de diabet (Diabetes mellitus) antrenamentul condiționat este posibil după o consultare prealabilă cu medicul curant. Boala este caracterizată
printr-un nivel glicemic ridicat, care se manifestă sub forma unei lipse absolute a insulinei (nu se produce insulină, tip 1) sau sub cea a unei lipse relative de insulină (organismul nu poate valorifica în mod eficient insulina prezentă în organism). Printr-un antrenament intensiv valoarea glicemiei se reduce puternic, există pericolul producerii șocului hipoglicemic.
Boli febrile, procese bacteriale sau virale acute
Există o interdicție generală de a face sport în cazul bolilor inflamatorii și febrile. Există pericolul ajungerii agenților patogeni la inimă, cauzând inflamarea valvulelor sau tulburări grave ale funcționării inimii.
Modifcări epidermale
În cazul alergiilor și iritațiilor epidermale care implică înroșirea pielii, formarea unor bubițe, senzație de mâncărime, se recomandă precauție la contactul cu electrozi respectiv cu curentul electric. În astfel de cazuri se solicită sfatul medicului.
Pacemaker
Îmbolnăvirile inimii și ale sistemului de circulație a sângelui, insuficiența cardiacă și pacemaker-ii nu reprezintă contraindicații absolute, însă în astfel de cazuri devine necesară o acordare cu medicul de specialitate. Pericolul defectării ușoare pe parcursul stimulării mușchilor striați a unor regulatoare de ritm cardiac cum ar fi pacemaker-ul bipolar este redusă sau chiar exclusă. 
Boli neurologice grave
În cazul unor tulburări neurologice grave cum ar fi sclerosis multiplex, scleroza letarală amiotrofică, paraliză spinală spastică, boala Parkinson, paralizie și epilepsie, etc., se va renunța la tratament prin stimulare electrică. Nu poate fi exclusă posibilitatea accentuării simptomelor.
Tuberculoză
În cazul existenței bolii contagioase de tuberculoză se va interzice antrenamentul, deoarece derularea bolii prin deschiderea focarului de inflamație poate să conducă la tuberculoză deschisă.
Tumoare
În cazul unor tumoare maligne care prezintă pericolul formării unor metastaze, există riscul înrăutățirii stării de sănătate a pacientului. Antrenamentul EMS poate să provoace creșterea vitezei formării de metastaze.
Nu se poate aplica nici în cazul tumoarelor benigne!


Contraindicații relative

Nu se poate executa stimulare electrică în zonele vizate în cazul existenței unora dintre următoarele contraindicații relative. Există însă posibilitatea antrenării celorlalte zone ale corpului:

Adipositas
În caz de adipositas mai mulți autori presupun ineficiența antrenamentului EMS, deoarece în astfel de cazuri există rezistențe electrice de nivel înalt. Acestea pot fi trecute numai cu un curent puternic, ceea ce poate să conducă la o excitarea exagerată a pielii. Alte presupuneri văd însă tocmai în antrenamentul executat prin stimulare electrică, posibilitatea formării siluetei persoanelor grase.
Inflamarea acută a articulațiilor
În caz de artrită (inflamarea articulațiilor) nu se poate aplica stimualre electrică în zonele vizate. Această boală este cauzată de reacția țesuturilor corpului la anumite senzații bacteriale, chimice, termice sau mecanice și în mod tipic se manifestă prin înroșiri locale, umflări, supraîncălziri, funcționare limitată și dureri. Pe lângă contraindicația reprezentată de inflamație există și pericolul supraîncălzirii în cazul aplicării stimulării electrice.
Neuralgie acută
Neuralgia reprezintă durerea puternică, apărută sub formă de atac a zonei de aprovizionare a unor nervi. Domeniul frecvențelor ridicate contribuie la declanșarea acestor dureri, prin consultarea medicului însă antrenamentul EMS poate să devină posibilă în domeniul frecvențelor reduse.
Acumularea accentuată a lichidelor în corp
Deși în cazul curentului cu frecvență redusă trebuie să fie verificate din punct de vedere medical ascitismul (acumularea lichidelor în cavitatea abdominală), acumularea pleurală a lichidelor (acumularea lichidelor între plămâni și coaste) și acumularea lichidelor la articulații, acestea nu constituie contraindicații.
Edem limfatic
Dacă pe traseele limfatice circulația limfei este insuficientă (edem limfatic), ceea ce duce la umflarea zonelor moi, pe zona bolnavă este interzisă utilizarea stimulării electrice, deoarece în acest caz este vorba de un proces asemănător inflamației însoțite deseori de modificări ale pielii și tulburări de metabolism. Aplicarea sistemului de benzi poate contribui la eliberarea limfei în țesuturile înconjurătoare.
Implantate metalice
În cazul stimulării locale, implantatele metalice reprezintă o contraindicație relativă în cazul aplicării curentului galvanic sau continuu. Implantatele moderne dispun de o sensibilitate redusă la curent, nu există pericolul slăbirii endoprotezei.
Răni deschise, eczeme ale pielii
În cazul unor răni deschise se va utiliza doar curent cu frecvență redusă, antrenamentul poate fi executat prin acoperirea zonei vizate cu plasture sterilă respectiv sub supraveghere de către medic, deoarece prin aplicarea electrozilor există pericolul răspândirii bacteriilor și a agenților patogeni. În continuare, pe parcursul antrenamentului se va ține cont de sensibilitatea excesivă a suprafeței pielii, a varicelor, a zonelor cu eczeme și cu cicatrice. Usturimea, arderea cauzată de producerea mare a temperaturii sunt excluse datorită tehnicii moderne utilizate (pragul sensibil de toleranță împiedică în timp util formarea densității maxime a curentului).
Distrofie musculară progresivă
Pe de o parte capacitatea de stimulabilitate electrică este slabă din cauza bolii degenerative genetice a scheletului. Pe de altă parte din cauza proteinei denumită distrofină, se modifică calitativ capacitatea de difuziune maximă a membranei celulelor, ca urmare are loc creșterea excesivă a valorilor CK în sânge. Deoarece antrenamentului EMS este o formă de antrenament foarte intensivă, contribuie la creșterea în continuare a valorilor CK, ceea ce poate cauza o accelerare a distrofiei.
Sarcină și ciclu
În caz de sarcină nu se va executa antrenament EMS, deoarece din cauza presiunilor intraabdominale ridicate, tensionarea puternică a mușchilor fundului abdomenului și în legătură cu acestea periclitarea copilului nenăscut este însemnată.
În cazul mămicilor ca alăptează nu se stimulează musculatura bustului, deoarece din cauza acidului lactic eliberat se poate modifica gustul laptelui de mamă. Ciclul nu este considerat ca fiind factor de excludere, însă în aceste cazuri se micșorează măsura încărcării, cu accent deosebit asupra zonei mijlocului, abdomenului și bustului.
Arsuri
Din cauza pericolului inflamării și din cauza sensibilității crescute a nocisenzorilor (senzație de durere1) nu va fi executată stimulare electrică în zonele arse sau care prezintă altfel de răniri prin ardere.
Tromboză, thrombophlebitis
Antrenamentul EMS poate dizolva sânge închegat în caz de tromboză sau thrombophelbitis, cheagul astfel format poate să ajungă în inimă sau în plămâni, putând periclita viața din cauza obturării arterelor.
Varicoza (varice)
Varicoza bazată pe tulburări de circulație a sângelui, este caracterizată prin pierderea generală a elasticității, slăbirea structurii de sprijinire a pereților venelor. În scopul omiterii dilatării în continuare a venelor, nu este posibilă aplicarea EMS-ului local. Deasupra zonelor tipice cu varice însă terapia prin electrostimulare AmpliFIT poate contribui la consolidarea țesuturilor conjuctive și poate preveni formarea și a altor varice.

 

Gift Card

OFERA CADOU "O VIATA MAI BUNA!"

Solicita acum cardul cadou pentru a-l oferi in dar persoanelor dragi tie! Fie ca alegi pachetul "basic" cu 4 sedinte de antrenament sau pe cel intensiv "performance" cu 12 sedinte de antrenament pentru a-l darui persoanelor dragi tie, fie ca alegi pachetul "family" si iti insotesti sotul sau sotia, iubitul sau iubita, sora sau mama, acest cadou va ramane cu siguranta mult timp in amintirea lor si le va aduce numai bucurii, impliniri si satisfactie!

Suna acum la 0749 92 92 92!
© 2015 AMPLIFIT. Toate drepturile rezervate. Design by Quart Creative Agency. Development by Underweb